14 жовтня – День захисника України та День українського козацтва

Завтра Україна відзначає низку почесних свят: День захисника України,  День українського козацтва, створення Української повстанської армії і  найбільше християнське свято осені – Покрову Пресвятої Богородиці.

Оскільки в закладах освіти є навчальна дисципліна «Захист України», то наш коледж не міг оминути увагою цей день і провів заходи щодо його вшанування. Так, студенти прослухали тематичну лекцію, проглянули відеофільм, взяли участь у змаганнях з кульової стрільби, підтягуванні на перекладині, метанні гранати на дальність.

Усе відбувалося в азартній спортивній атмосфері, де важлива не тільки участь, але й перемога. Особливо у наш тривожний час, коли за сотню кілометрів триває неоголошена війна й Україні вкотре доводиться виборювати свою незалежність.

Щиро вітаємо наших воїнів і всіх небайдужих до долі своєї країни з Днем захисника України! З-поміж численних побажань – довголіття вам, спокою і миру!

Також у бібліотеці відбулася виставка “Ми – козаки, ми – гордість України”, присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорозького та історії виникнення козацтва. Не випадково свято українського козацтва збігається з Днем захисника України. Воїни-захисники і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи кордони від ворогів.

Бажаючих ознайомитися з виставкою запрошуємо до нашого читального залу.