До Дня пам`яті та примирення. До Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 та 9 травня відзначаються Дні пам`яті та примирення, присвячені пам`яті жертв Другої світової війни в Європі, проголошені Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Символ відзначення Дня пам`яті та примирення – квітка червоного маку.

Україна долучилась до всього світу у скорботі за жертвами Другої світової війни. 8 – 9 травня українці доповнюють свій одяг червоним маком – символом пам`яті майже 8 мільйонів загиблих співвітчизників та 65 мільйонів убитих у Другій світовій війні по всьому світові.

Перебуваючи на карантині, студенти ЧБЛК вшанували пам’ять воїнів , відвідавши могили загиблих учасників Другої світової війни.

Бібліотека організувала книжкову виставку до цієї славетної дати. Документи, представлені в експозиції, висвітлюють причини виникнення Другої світової війни, відтворюють широку панораму подій від початку війни в 1939 році до капітуляції нацистської Німеччини. У монографіях, наукових збірниках, художній літературі розглядається внесок України у досягнення перемоги над нацизмом. Публіцистичні та аналітичні статті презентують дослідження істориків, а також спогади безпосередніх учасників війни.

Тематична виставка діятиме до кінця травня.