Засідання методичного об’єднання класних керівників

    25 жовтня відбулося друге засідання методичного об’єднання класних керівників. Були висвітлені такі питання:
     –  Аналіз адаптації студентів нового набору до навчання. (Кл. керівники нового набору);
     –  Булінг у студентському середовищі: причини, наслідки та шляхи його подолання. (Ушакова Л.Л.);
     –  Причини та мотиви девіантної і суїцидальної поведінки студентів. (Дегтярьов М.М.);
   – Особистісно-діяльнісний підхід як умова розвитку та саморозвитку студентів у процесі навчання та виховання(Сметана І.С.).
    Класні керівники Чугуєво-Бабчанського лісового фахового коледжу  постійно вивчають основні нормативні документи, що регламентують функціонування виховної роботи та працюють згідно плану роботи МО.

   Питань для обговорення у роботі класного керівника завжди чимало, тому такі засідання зазвичай закінчуються пізно ввечері. Хочеться відмітити, що цьогоріч по при повністю дистанційний освітній процес та вступну кампанію, студенти нового набору проявляють дуже високу активність в навчанні і спілкуванні. Навіть через монітори гаджетів студенти уважні та активні на заняттях, дружелюбні і відкриті до нового. Тому можна говорити, що «дистанційна» адаптація пройшла успішно. Але, звісно, студенти та викладачі найбільше хочуть зустрітися в аудиторіях вживу, у коледжі, над яким не пролітатимуть російські ракети, а світитиме сонце на мирному українському небі.
   Обговорювалися питання з профілактики булінгу, девіантної і суїцидальної поведінки студентів, що достатньо актуально в даний час. Багато говорилося про ті проблеми, з якими учасники освітнього процесу зіштовхуються під час воєнного стану і як їх вирішувати.
     Вартою окремої уваги була доповідь викладачки Сметани Ірини Степанівни про особистісно-діяльнісний підхід, як умова розвитку та саморозвитку студентів у процесі навчання і виховання. Тому це питання скоро стане темою методичного семінару у коледжі.
   Класні керівники як завжди наголосили про необхідність використання індивідуального підходу до студентів у нинішніх умовах та запланували провести протягом листопада батьківські збори в навчальних групах.