З Днем Соборності

Яка ж вдалась сьогодні днина!

Що хочеться співать пісень

Моя Соборна Україна

Знов зустрічає новий день.

22 січня 1919 року в Києві на Софійському майдані сталася визначна подія в історії нашого народу – урочисте проголошення Акта Злуки: в єдину українську соборну державу об’єдналися Українська Народна Республіка і Західно-Українська Народна Республіка. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності.

У часи розрухи після Першої світової війни, в часи війни громадянської, кривавої і жорстокої, в часи злиднів і голоду судилося спалахнути зірці колективної думки, загальної доброї волі, коли реальністю став давно омріяний девіз: «Однині воєдино!»

Події січня 1919 року стали героїчною сторінкою нашої історії, безцінним надбанням духовної скарбниці українського народу, свідченням його величних звитяг і драматичних невдач. Тому що і сьогодні зберегти одне з найсутніших надбань новітньої суверенної України – міжнаціональну злагоду – є не тільки велінням часу, але й запорукою соборного існування суверенної держави.

Відзначення Дня Соборності, вшанування творців АктаЗлуки – це не тільки суспільна потреба, а й моральний обов’язок – берегти світлу пам’ять незліченних жертв, принесених українським народом на олтар незалежності, соборності та державності.

З нагоди цього свята в бібліотеці створена книжкова виставка «В єднанні сила і міць держави». Представлені на ній видання надають можливість детально ознайомитись з історичними фактами та передісторією виникнення свята, роз`яснюють значення соборності в політичному житті сучасної України.

Мета виставки – формування національної свідомості та виховання почуття патріотизму у студентської молоді.

Запрошуємо на перегляд виставки. Вивчати, пізнавати минуле й сучасне своєї землі й свого народу – це пізнавати себе. Адже кожен із нас – як зернина на пшеничному полі народу!